Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αλεξανδρούπολη: «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία, Επιστήμες.»

«Οι θάλασσές μας είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να τις διατηρούμε και η εξυγίανση είναι κάτι το οποίο συνεχίζεται δεν σταματά ποτέ ,είναι μια αέναη διαδικασία, » σχολίασε σε δηλώσεις της από την Αλεξανδρούπολη η κ.Μαρία Κτιστάκη, ωκεανογράφος στο Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA,στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία, Επιστήμες.» 

«Δυστυχώς η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι πετάμε χάνεται από το μάτι μας ,οπότε θεωρούμε ότι έφυγε, δεν μας αφορά ,εξαφανίστηκε ,δεν βλάπτει,» είπε κ. Κτιστάκη, τονίζοντας ότι, «αυτό είναι μέγα λάθος καθώς επτά στα δέκα απορρίμματα καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας με ζημιές όχι μόνο στην οικονομία που έχει να κάνει με τον τουρισμό και την Ναυτιλία, αλλά και σε εμάς. Το περιβάλλον δεν βλάπτει ποτέ τον ίδιο του τον εαυτό, ότι κάνουμε γυρίζει μπούμερανγκ σε εμάς,» κατέληξε η κ.Κτηστάκη .

 Η Αλεξανδρούπολη είναι ο έβδομος σταθμός όπου η HELMEPA με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς ιδρύματος (LRF) μεταφέρει της δράσεις ενημέρωσης για το θαλάσσιο περιβάλλον και της Επιστήμες, με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού για την ναυτιλία,τις εφαρμοσμένες επιστήμες και την μηχανική.

Στο πλαίσιο αυτό μέχρι και τις 25 Απριλίου στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενείται έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου