Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα"

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς υλοποιούν τη δράση "Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς...Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα". Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τα κτίρια- σταθμούς στην αστική αρχιτεκτονική του Κιλκίς, που ναι μεν αντικρίζουν καθημερινά, αλλά δεν έχουν βαθύτερη γνώση της μοναδικής ιστορίας που “κουβαλούν".

Η δράση, που περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη από αρχιτέκτονες, με μία ωριαίας διάρκειας διαδρομή σε επιλεγμένα κάθε φορά ιστορικά κτίρια και σημεία της πόλης, όπως στις δίδυμες καπναποθήκες, στην αναπαλαιωμένη αυστροελληνική, στον Κήπο, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο αναπαλαιωμένο Επιμελητήριο, στο Σαλάτς, στην παλιά νομαρχία, στο λουτρό, στο μέτωπο κατοικιών επί της οδού Μητροπόλεως, στο Πολυάνειο Ωδείο κ.α., απευθύνεται τόσο σε πολίτες, όσο και στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά τα τελευταία, υπάρχει συνεργασία των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων Κιλκίς και Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς με το Δήμο και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, προκειμένου οι “Ιστορικοί περίπατοι” να λειτουργήσουν ως πρόγραμμα στα σχολεία καθόλη τη διάρκεια του επετειακού έτους 2013. Εν τω μεταξύ, η δράση ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται πιλοτικά, με το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών να καταγράφεται υψηλό.

Στο πλαίσιό της δράσης θα εκτυπωθεί και σχετικό ενημερωτικό έντυπο, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι βασικότερες πληροφορίες των σημείων αναφοράς.

Αναφορικά με τις περιηγήσεις για τους πολίτες, αυτές θα λαμβάνουν χώρα σε μηνιαία τουλάχιστον βάση. Όσοι πολίτες ή ομάδες πολιτών επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email zo.tzimitra@dhmoskilkis.gr και στα τηλέφωνα 2341353413 και 2341352149.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου