Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: 3o Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ


Υψηλού επιπέδου χορωδίες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο 3ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που διοργάνωσε η Χορωδία «Κοραής» στις 13 και 14 Απριλίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο φεστιβάλ ερμηνεύτηκαν αποσπάσματα από τα ωραιότερα μιούζικαλ του διεθνούς θεάτρου και κινηματογράφου, από το «Φάντασμα της Όπερας» έως τη «Μελωδία της Ευτυχίας», από τo Jesus Christ Super Star έως το «West Side Story» και τον «Βιολιστή στη Στέγη».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της, η Χορωδία «Κοραής» παρουσίασε στο κοινό το «Mamma Mia», το φαντασμαγορικό μιούζικαλ βασισμένο στις μεγαλύτερες επιτυχίες των Αbba, σε σύμπραξη με ορχήστρα και τους καλλιτέχνες : Χαρά Κεφαλά, Βιβή Παντελίδου και Fausto Bossini. Στην αίθουσα που από νωρίς είχε κατακλυσθεί από κάθε ηλικίας θεατές, η χορωδία ερμήνευσε με πρωτότυπη χορευτική και θεαματική σκηνική παρουσία τα αγαπημένα τραγούδια των Αbba. Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Δημήτρης Τσακυρίδης ενώ τη μουσική διεύθυνση η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου